Джонсон йде у відставку з посади прем'єра та лідера Консервативної партії

Борис Джонсон йде у відставку з посад прем'єр-міністра Великої Британії та лідера Консервативної партії.

Про це сам політик оголосив сьогодні, 7 липня, під час виступу на Даунінг-стріт.

«Зараз зрозуміло, що воля Парламентської консервативної партії полягає у тому, щоб був новий лідер цієї партії і, отже, новий прем'єр-міністр. Я домовився із сером Гремом Брейді… що процес вибору нового лідера має розпочатися зараз», – сказав Джонсон, цитує його Sky News.

Він підтверджує, що працюватиме «поки не з'явиться новий лідер».

«Причина, через яку я так завзято боровся останні кілька днів, полягала не тільки в тому, що я хотів це зробити, а й у тому, що я відчував, що це моя робота, мій обов'язок, мій обов'язок перед вами. Я безмірно пишаюся досягненнями цього уряду», – сказав прем'єр.

Джонсон також звернувся до людей в Україні, заявивши, що Велика Британія «продовжить підтримувати їхню боротьбу».

Зазначимо, піти у відставку Джонсона змусив скандал із заступником головного організатора правлячої Консервативної партії у палаті громад Крісом Пінчером. Після вечірки його звинуватили у сексуальних домаганнях до двох чоловіків, причому раніше Пінчер уже фігурував у подібному інциденті.

Як пише ВВС, британських парламентаріїв обурив той факт, що Джонсон призначив цього депутата на високу посаду всупереч тому, що того вже звинувачували в такому й раніше.

Прем'єр сказав, що такого не пам'ятає, але вибачився після того, як з'явилися незаперечні свідчення. В результаті за останні дні з уряду пішли понад півсотні чиновників.

Джерело: Слово і Діло

2ogoloshenya