Британія хоче слідом за Канадою конфіскувати російські активи для передачі Україні

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що її країна хоче наслідувати приклад Канади й конфіскувати російські активи для передачі їх Україні.

Про це повідомляє The Guardian, передає НВ.

«Я підтримую таку концепцію. Ми дивимося на це дуже уважно. Канадці фактично щойно ухвалили закон. Це питання, над яким ми працюємо спільно з Міністерством внутрішніх справ та Міністерством фінансів, але я, безумовно, згодна з концепцією. Нам просто потрібно розібратися в деталях», — заявила Трасс.

Глава МЗС наголосила, що таке рішення не обов’язково вимагатиме голосування у парламенті.

Сенат Канади 24 червня підтримав можливість конфіскації російських активів.

Парламентарії ухвалили поданий прем'єр-міністром Джастіном Трюдо бюджет, який включає дворічну заборону на купівлю житла іноземними громадянами та право конфіскувати та продавати активи, заморожені після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 450-сторінковий законопроєкт стане законом після формальної королівської санкції.

Президент Володимир Зеленський у травні говорив, що Україна пропонує партнерам підписати договір про виплату компенсацій постраждалим від агресії Росії із конфіскованих чи заморожених коштів країни-агресора. Він наголошував, що Україна працює над тим, щоб Росія компенсувала все знищене в нашій країні.

2ogoloshenya