Ніхто не чекає закінчення війни в Україні протягом найближчих тижнів або місяців – Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон під час прес-конференції у вівторок на полях саміту G7 прокоментував заяву українського лідера Володимира Зеленського про те, що війна в Україні має закінчитися до кінця року. 

Про це  пише УНН із посиланням на BFM TV.

"Коли він ставить цю мету на кінець року, ми знаходимося на четвертому місяці війни, кінець року ще далеко, і ми знаємо, що це означає. Ніхто не сподівається, що кінець війни настане в найближчі кілька тижнів або місяців. Я сподіваюся, що результат може бути досягнуто наприкінці року, але з однією впевненістю – росія не може і не повинна перемогти", – сказав він.

За словами Макрона, останні заяви володимира путіна, який хоче, щоб Україна здалася, "прояснюють те, що я вже неодноразово говорив".

"Мета - капітуляція, це не називається переговорами, і ми продовжуватимемо санкції проти росії і підтримуватимемо Україну та її народ", - сказав французький президент.

Водночас він заявив, що не братиме на себе "кваліфікацію" росії як держави-спонсора тероризму - термін, який раніше використовував Зеленський.

Нагадаємо,лідери G7 за підсумками саміту у Німеччині погодилися на тому, що путін не повинен виграти війну проти України.

2ogoloshenya