Найсмачніші рибні палички за рецептом КлопотенкаРибні палички просто обожнюють і діти, і дорослі. Вони чимось схожі на курячі нагетси, так само смачні і так само швидко розлітаються. Але смажити у фритюрі ми їх не будемо, а натомість запечемо в духовці. Вийде надзвичайна хрумка страва із рибного фаршу. А потім: їсти просто руками, мочати у різні соуси, тремтіти від насолоди і шкодувати, що приготували так мало. Але, спочатку рецепт.

Рибні палички – це чудовий спосіб зробити фарш не тільки більш привабливим за формою, але й корисним за змістом, бо наш рецепт створений для запікання страви у духовці. Обсмажувати у фритюрі рибні палички, як це практикують у мережах фастфуду, ми не станемо.

Страва чимось схожа на знамениті курячі нагетси, бо рибні палички виходять такі ж золотаві та хрусткі. А ще вони однаково добре смакують як у теплому вигляді, так і охолодженому. Радимо їсти просто руками з різними соусами. Ми приготували йогуртовий із зеленню, а ви можете зробити кетчуп, аджику чи навіть песто та гуакамоле.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ІДЕАЛЬНІ РИБНІ ПАЛИЧКИ

Для фаршу ми взяли філе минтаю, але ви можете обрати м’ясо лосося, сома, щуки чи зробити мікс. Основне – добре вибрати усі кісточки, щоб фарш вийшов ніжним за консистенцією.

Якщо буде бажання, можете додати ще подрібненого свіжого кропу, петрушки та зовсім трішки кінзи й вичавленого часнику. Але запевняємо вас, однієї солі та чорного меленого перцю теж буде достатньо.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для рибних паличок:

2 філе минтая 

350 г панірувальних сухарів 

150 г борошна 

1 яйце 

1 жовток 

сіль та перець смаку

Для йогуртового соусу:

200 мл йогурту 

10 гілочок зелені кропу / петрушки 

1 ст. л. сока лимона 

ДЛЯ ДОРОСЛИХ І ДІТЕЙ. ГОТУЄМО РИБНІ ПАЛИЧКИ З ЙОГУРТОВИМ СОУСОМ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Крок 1. Зробіть фарш. Філе минтая (2 шт.) пропустіть через м'ясорубку.  Якщо потрібно, зробіть це два рази, аби фарш вийшов ніжнім.

Крок 1

Крок 2. Рибний фарш посоліть і поперчіть до смаку. Додайте 2 ст. л. панірувальних сухарів і 1 жовток. Вимішайте до однорідності та трохи відбийте руками. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Крок 2

Крок 3. Сформуйте акуратні рибні палички й зробіть подвійну паніровку. Підготуйте паніровку. В одну миску всипте 150 г борошна, у другу панірувальні сухарі, які залишитися, а в третій збийте виделкою одне яйце. Спочатку рибну паличку обваляйте в борошні, потім в яйці та на останок – у сухарях. Знову занурте в яйце та обваляйте в сухарях. Повторіть це з усіма паличками.

Крок 3

Крок 4. Викладіть рибні палички на деко, застелене пергаментом, і випікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 20 хвилин до утворення рум'яної скоринки. 

Крок 4

Крок 5. Зробіть йогуртовий соус. В миску влийте 200 мл несолоного йогурту, додайте 10 дрібно подрібнених гілочок кропу чи петрушки, посоліть до смаку та додайте 1 ст. л. соку лимона.
Крок 5

Готувати - це просто!

2ogoloshenya