“Щоб багато досягти – потрібно багато від чого відмовитися”… Мудра історія для кожної людини!

Одного разу в однієї дуже успішної моделі, що має ідеальне тіло, запитали щодо улюбленої їжі. Вона сліпуче посміхнулася і чесно відповіла: “Морозиво”.

У журналістки відвисла щелепа, але вона швидко прийшла в себе і уточнила:

– А як часто ви його їсте?

Модель добре задумалася:

– Останній раз з’їла кульку ванільного років десять тому.

У минулому році моя знайома прийшла на тренінг і озвучила, що хоче освоїти професію дизайнера вітрин, але не має вільного часу. Її попросили подумки поставити таймер на свій черговий вечір і чесно розповісти, як вона його проводить. Дівчина посміхнулася, мовляв “так гаразд”, але, коли виконала завдання – прозріла. Виявляється, спершу вечеряла під улюблене кулінарне шоу, потім переписувалася в “Однокласниках” і розглядала фото в Instagram. Розмовляла з подругою, приймала ванну, зависаючи в телефоні і відправляла смс на шоу “Танці з зірками”. З тих пір в її житті немає ні телевізора, ні ванни. Часовий ліміт на соцмережі та телефон, зате дівчина досягла успіху в оформленні вітрин модних бутіків, кондитерських і весільних салонів.

Нещодавно прочитала про хлопця, обожнює телефонні соцопитування і бесіди з вуличними торговцями. Побачивши представника канадської оптової компанії, з задоволенням зупинявся і довго балакав, вправляючись у красномовстві. Закинув тренування і більярд по п’ятницях. Згодом усвідомив витік часу, і тепер, коли до нього пристає черговий продавець ножів чи тітка з банку, хвацько відповідає: “Вам сьогодні повезло. У мене є вільна для розмови хвилина, вартістю всього лише 500 гривень”.

Починаючи роботу над новою книгою, я перестаю займатися прасуванням і переходжу на здорове харчування. Викреслюю з раціону все смажене, солодке, борошняні страви, залишаючи лише каші, овочі, відварне м’ясо, горіхи і сир. У подібному режимі живу рівно стільки, скільки пишу. Як правило, 200-300 днів, за всяку ціну вивільняючи енергію і час на творчість. Ті години, які звично витрачаються на приготування голубців, ліплення пельменів і випічку бісквітів.

Щоб багато досягти – потрібно багато від чого відмовитися. Для довгого і щасливого життя з діагнозом цукровий діабет – від вуглеводів. Заради професійного співу – від насіння, арахісу і чіпсів. Для народження здорової дитини – від алкоголю, атракціонів і солярію. На користь читання – від телевізора. Для класної фізичної форми – від відпочинку на дивані, пончиків і пізніх пробуджень. Щоб почати нове життя потрібно мати сміливість відмовитися від старого, а задовго до зустрічі з хорошим чоловіком слід все-таки розлучитися з поганим…

Джерело.

2ogoloshenya