Компанія Facebook випустила збірку правил повідомлень, які вона дозволяє в соціальній мережі, розкривши більш детальну інформацію, ніж раніше.

Моніка Бікерт, віце-президент Facebook з політики в галузі продуктів пояснила, що компанія вирішила опублікувати внутрішній документ про "стандарти спільноти".

"Ми вирішили опублікувати наші внутрішні стандарти з двох причин. По-перше, це допоможе людям зрозуміти, де саме ми проводимо межу в спірних питаннях. По-друге, розкриття цих подробиць полегшить зворотний зв'язок, в тому числі і з експертами в різних областях", - прокоментувала публікацію глава підрозділу глобальної політики Facebook Моніка Бікерт.

Зокрема, в документі зазначається, що суворість санкцій залежить від ступеня серйозності порушення і від персональної історії користувача. При першому порушенні Facebook може винести лише попередження. Якщо користувач неодноразово порушує правила, Facebook може заблокувати його профіль.

Якщо Facebook побачить реальну небезпеку фізичного насильства або пряму загрозу громадській безпеці, соцмережа залишає за собою право повідомити правоохоронні органи.

Бікерт сказала агентству Reuters, що стандарти постійно розвиваються, частково грунтуючись на відгуках понад 100 зовнішніх організацій і експертів в таких областях, як боротьба з тероризмом і експлуатація дітей. Компанія розглядає зміни в своїй тематичній політиці кожні два тижні на нараді під назвою "Форум стандартів контенту" під керівництвом Бікерт. "Всі повинні очікувати, що стандарти будуть часто оновлюватися", - сказала вона.

Вміст, який вважається допустимим по громадським стандартам, але порушує місцеве законодавство, наприклад заборона в Таїланді на приниження королівської сім'ї, блокуються в цій країні, але не в усьому світі. Стандарти спільноти також не зачіпають неправдиву інформацію - Facebook не забороняє її, але намагається зменшити її поширення.

Журналісти Reuters зазначають, що деякі заборони досить несподівані або містять несподівані уточнення. Наприклад, відеоролики людей, які постраждали від канібалізму, в загальному випадку не дозволені, але такі відео дозволені, якщо на екрані з'являється попередження, а хворий "знаходиться в медичній обстановці".

Моніка Бікерт зазначила, що експерти можуть допускати помилки при прийнятті рішень. У зв'язку з цим керівництво соцмережі має намір створити систему подачі апеляцій на видалення записів. Також в нових правилах розширено список ситуацій, коли Facebook буде вказувати конкретну причину видалення контенту.

Детальніше з документом можна ознайомитися на офіційному сайті Facebook.

Джерело

2ogoloshenya