ПАРЄ визнала окупаціє ОРДЛО Росією / фото УНІАН

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення, в якому визнала окупацію частини України Російською Федерацією.

 Про це сьогодні у Facebook повідомив віце-президент ПАРЄ Володимир Ар’єв.

«Росія - окупант! Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення, у якому визнала окупацію ОРДЛО Російською Федерацією. Це перемога української делегації в ПАРЄ, яка в перспективі поглибить відповідальність Росії за порушення норм міжнародного права», - написав Ар’єв.

 Також він повідомив про врахування поправки української делегації в ПАРЄ у доповіді «Про надзвичайний стан і відступ від Конвенції про права людини».

«Перемога! Ухвалена важлива поправка української делегації в ПАРЄ в доповіді «Про надзвичайний стан і відступ від конвенції про права людини», і Асамблея проголосувала за визнання окупації частини Донбасу Росією! Казкам про шахтарів і трактористів з воєнторга настав нарешті кінець і в міжнародних документах», - додав Ар’єв.

З 23 по 27 квітня у Страсбурзі проходить сесія Парламентської Асамблеї Ради Європи. Серед тем, представлених на розгляд була також "Незаконні вибори президента РФ на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим: порушення прав людини". Однак через корупційний скандал серед депутатів ПАРЄ розгляд деяких тем було скасовано, у тому числі і питаня Криму.

Джерело

2ogoloshenya