Японію та США засинало снігом. Коли сніжна зима повернеться до України?

Цього тижня Японія і США пережили снігопади такої сили, яких українці вже давно не бачили.

Через сильний снігопад в Японії понад 10 тисяч будинків знеструмлено, а близько тисячі транспортних засобів застрягли на трасі, що сполучає Токіо і Ніїгату.

Снігопад, який розпочався ввечері в середу, спричинив численні затори на дорогах.

У деяких районах країни спостерігався рекордний рівень снігу. Зокрема, в Мінакамі в префектурі Гумма випало 217 см снігу за 72 години, тоді як в Юдзаві в префектурі Ніїгата станом на 8 ранку зафіксовано понад 180 см снігу.

У Сполучених Штатах Америки за добу випала рекордна кількість опадів: шторм, який напередодні вирував у Нью-Йорку, попрямував далі вздовж узбережжя.

Як повідомляє ТСН, країна фактично опинилася у сніговому полоні – місцями довжина снігового покрову сягає метру. Заметілі й снігопади паралізували штат Вермонт.

Коли ж до України повернеться сніжна та морозна зима?

Після відлиги і туманів, до України знову вирішила повернутися зима. Не така, щоправда, як у японців та американців. Завтра присипле снігом схід, а ближче до середини тижня опади накриють всю Україну.

На заході країни синоптики прогнозуть мокрий сніг вже з вівторка. На Кам’янеччині завтра очікуюється сніг та до -1 градусу за Цельсієм. За прогнозом сайту gismeteo сніжитиме протягом двох днів, уже в четвер на Хмельниччині плюсова температура повітря та подекуди дощ.  

2ogoloshenya