Глава президії Боснії мав пояснити звідки у нього опинилася ікона з Луганська, проте "пішов на самоізоляцію"

Голова президії Боснії і Герцеговини (БіГ) Мілорад Додік пішов на домашню ізоляцію “після контакту з людиною, у якої було виявлено коронавірус”.

Про це повідомила в суботу пресслужба адміністрації політика, пише УНН з посиланням також на місцеве видання Klix.

Повідомляється, що Додік пройшов тестування на коронавірус, отримавши негативний результат. Стан його здоров’я нормальний, всі фізіологічні показники знаходяться в нормальних межах.

Очікувалося, що найближчим часом Додік виступить з поясненнями з приводу ікони XVIII століття з окупованого Луганська, яку він подарував главі МЗС РФ Сергію Лаврову. Глава МЗС БіГ Бісера Турковіч в четвер повідомила, що посольство України в Боснії і Герцеговині направило в міністерство закордонних справ республіки ноту з вимогою повернути українській стороні ікону з Луганська.

За словами міністра, посольство запитувало, як ікона потрапила в Боснію і Герцеговину, і вимагало роз’яснень. Представник мусульманської частини населення БіГ Турковіч заявила, що буде домагатися повернення ікони Україні. У п’ятницю прокуратура Боснії і Герцеговини порушила справу і почала перевірку походження ікони.

2ogoloshenya