Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Президент Росії Володимир Путін поширив дію указу про спрощене отримання російського громадянства на всіх жителів Донецької і Луганської областей України.

Про це йдеться в документі, опублікованому на офіційному порталі правової інформації РФ, пише УНІАН.

В кінці квітня Путін підписав указ про спрощене громадянство Росії для жителів "окремих районів" Донецької та Луганської областей. Новим указом слова про "окремі райони" з документа виключено. Подати документи на громадянство зможуть жителі Донецької та Луганської областей, що знаходяться на території РФ.

Право на отримання громадянства РФ у спрощеному порядку, зокрема, отримали громадяни України, які не мають громадянства (підданства) іншої держави, а також особи без громадянства, які народилися і постійно проживали на території Криму і виїхали за межі півострова до 18 березня 2014 року, а також їхні діти, чоловіки (дружини) та батьки.

Як відомо, 8 травня Кабмін України ухвалив рішення про визнання незаконними російських паспортів, які будуть видаватися жителям окупованих українських територій, насамперед Луганської та Донецької областей.

Лідери держав і урядів країн-членів Європейського Союзу заявляють про готовність не визнавати російські паспорти, видані українцям на окупованому Донбасі.

Джерело.

2ogoloshenya