Одним із кораблів, які покинули порт, став "Адмірал Григорович"

Порт Тартус у Сирії покинули всі російські кораблі, окрім підводного човна класу Kilo, зазначив моніторинговий портал Image Satellite Internacional.

Бойові кораблі російських військово-морських сил РФ, які перебували в сирійському порту Тартус, покинули його.

"Зникнення більшості кораблів військово-морських сил Росії з порту Тартус у Сирії. Ці зниклі морські судна наразі розгорнуті на море через можливі удари в найближчому майбутньому. Залишився тільки один підводний човен класу Kilo", – ідеться в повідомленні.

На супутникових фотографіях, опублікованих порталом, видно, що свої місця в порту покинули, зокрема, багатоцільовий фрегат "Адмірал Григорович" і низка інших надводних і підводних кораблів.

Після хіматаки в сирійському місті Думі 7 квітня, унаслідок якої загиуло від 70 до 100 осіб, президент США Дональд Трамп попередив, що Вашингтон планує протягом найближчих 24–48 годин ухвалити рішення про відповідь на інцидент у Думі.

За даними низки американських ЗМІ, цього самого дня до берегів Сирії прибув американський есмінець USS Donald Cook, оснащений 60 крилатими ракетами "Томагавк". За кілька днів до нього може приєднатися USS Porter.

10 квітня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що можливі удари країн Заходу по цілях у Сирії союзників офіційного Дамаска не торкнуться.

Ліванське радіо Sawt Beirut повідомило, що в різних регіонах Сирії можна спостерігати поспішну евакуацію військ та елементів воєнної інфраструктури сил Асада в очікуванні удару США.

За інформацією The New York Times, Білий дім планує більш потужний удар по Сирії, ніж у 2017 році.

Посол Росії в Лівані Олександр Засипкін заявив, що Росія залишає за собою право збивати американські ракети, випущені по цілях у Сирії. Трамп у відповідь заявив, що ракети "прилетять – прекрасні, нові й "розумні".

Джерело        

2ogoloshenya