Виконком Хмельницької міської ради має намір підтримати електронну петицію “Відмова від маршруток”, яка зібрала понад 500 підписів мешканців.

Відповідний проект рішення з’явився на сайті міськради.

Автор петиції Микола Гоцалюк запропонував владі повністю відмовитися від малих автобусів, так званих маршруток і перейти на зручний транспорт протягом п’яти років.

“З метою задоволення потреб громадян у доступних, якісних і безпечних перевезеннях, забезпечення удосконалення транспортної мережі, оновлення рухомого складу, реалізація запропонованих у петиції напрямків вдосконалення та покращення функціонування мережі автобусних маршрутів загального користування, електричного транспорту та надання переваги у використанні автобусів підвищеного класу можлива при умові розроблення комплексної програми дій, із поетапною реалізацією та визначенням основних пріоритетів розвитку транспортної мережі Хмельницького в цілому”, – говориться у проекті рішення.

Крім цього, виконком доручить управлінню транспорту та зв’язку розробити Програму розвитку та вдосконалення міського пасажирського транспорту Хмельницького на 2018-2023 роки.

Нагадаємо, що 22 березня, Львівська міськрада підтримала петицію про повну відмову від малих автобусів – так званих маршруток і організацію перевезень електротранспортом та зручними великогабаритними автобусами.

Згідно з ухвалою, управління транспорту ЛМР має розробити дорожню карту переходу на зручний транспорт. Однак перехід відбудеться не протягом двох років, як це пропонувала авторка петиції, а протягом п’яти років.

Джерело

2ogoloshenya