Вчилася керувати: на Кам’янеччині затримали нетверезу неповнолітню водійку

Суд притягнув до адмінвідповідальності горе-водійку за двома статтями КУпАП.

Як інформує Хмельницький апеляційний суд, Новоушицький районний суд визнав 16-річну жительку Кам’янець-Подільського району  винною у керуванні транспортним засобом в стані алкогольного сп`яніння, будучи особою, яка не має права керування транспортним засобом (ч. 1 ст. 130 КУпАП, ч. 2 ст. 126 КУпАП) і наклав на неї стягнення у виді 17 000 гривень штрафу.

«Санкція частини першої статті 130 КУпАП передбачає накладення стягнення на водіїв у виді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами, а на інших осіб – лише накладення штрафу. Враховуючи, що [вона] посвідчення водія не отримувала, відсутні підстави для позбавлення  її  права керування транспортним засобом», – зауважив суд.

Патрульні зупинили неповнолітню водійку, що була за кермом автомобіля «ВАЗ», 14 березня на польовій дорозі у Новоушицькій селищній ТГ. Помітивши у неї ознаки алкогольного сп’яніння, поліцейські запропонували їй пройти тест на тверезість. Результат Драгера – 0,81 проміле.

Дівчина також не змогла пред’явити посвідчення водія, позаяк ніколи його не отримувала.

У судовому засіданні вона розповіла, що сіла за кермо, бо хотіла навчитися керувати автомобілем. І погодилася, що перед тим вживала алкоголь.

Постанова ще не набрала законної сили та може бути оскаржена до апеляційного суду.

2ogoloshenya