Дві світлини з Кам’янця-Подільського увійшли до десятки кращих від «Вікі любить пам’ятки»

Дві світлини зняті у Старому місті увійшли до кращих від «Вікі любить пам’ятки».

Організатори фотоконкурсу, присвяченого пам’яткам культурної спадщини України «Вікі любить пам’ятки», оприлюднили 10 найкращих світлин культурної спадщини України.

У 2022 році учасники та учасниці кампанії завантажили для Вікіпедії майже 14 тисяч зображень памяток культури України, із них експертне журі обрало 10 переможців. Серед них – дві світлини з Хмельницької області. На обох пам’ятки з Кам’янця-Подільського.

Про це йдеться на сайті конкурсу.

Так, четверте місце у десятці посіла світлина із зображенням будинку Польського магістрату в місті Кам’янець-Подільський Андрія Чуяшенка. Цей знімок також став «Найкращим фото Хмельницької області» за балами журі.

польський магістрат

А на шостому місці - зображення Тринітарського костьолу та дзвіниці у Кам’янці-Подільському авторства хмельничанина Сергія Зиська.

тринітарський костел

Нагадаємо, що в конкурсі через війну були суттєві обмеження - до основних номінацій приймали тільки ті фотографії, які були зроблені в будь-який період часу до 23 лютого 2022 року – повномасштабного вторгнення росії на територію України. Тим не менше, зазначають організатори, до конкурсу долучилися 292 учасників та учасниць та вдалося отримати майже 14 тисяч світлин і посісти четверте місце за кількісним показником у світі.

2ogoloshenya