З’явилось відео порятунку чоловіка, який зірвався зі скелі

Вчора у Кам'янці-Подільському надзвичайники врятували чоловіка, який зірвався зі скелі.

Ввечері 26 березня на вул. Карвасари у Кам'янці-Подільському сталася надзвичайна подія. На скелі завис 43-річний чоловік. Спочатку крики про допомогу, а потім і самого чоловіка побачили мешканці. Вони викликали рятувальників та медиків, розповідають у ДСНС.

Керівником рятувальної операції став начальник караулу 6 Державної пожежно-рятувальної частини, капітан служби цивільного захисту Сергій Івах.

«Наш караул приїхав до місця події за лічені хвилини, адже пожежно-рятувальний підрозділ знаходиться зовсім поруч із цим місцем, – розповів надзвичайник. – Рятувальну систему прикріпили на мене, я взяв рацію і почав спуск донизу. Навколо були чагарники, я почав гукати, щоб зорієнтуватися, але постраждалий був настільки переляканий, що не міг промовити жодного слова».

Коли Сергій Івах побачив чоловіка, то хотів одіти на нього карабін та ремінь, але навису це вийшло зробити з другого разу. Через значні зарості на поверхню було небезпечно підійматися, тому Сергій прийняв рішення спускатися донизу.

«По рації я дав команду трьом рятувальникам, які залишилися зверху, опускати нас. До низу було приблизно 10 метрів – висота триповерхового будинку», – продовжив він.

Вже внизу на вулиці чекала «швидка», медики оглянули постраждалого, наразі стан його здоров’я задовільний.

Коли чоловік трохи оговтався, то розповів, що йому подобаються прогулянки на свіжому повітрі, особливо поруч із фортецею. Він сходив все нижче і нижче похилою скалою, доки не зрозумів, що знаходиться на відступі, і рухатися далі вже не може. Чоловік хотів вибратися на поверхню, до якої було якихось півтора метра, але лише поранив руки.

 

2ogoloshenya