Чоловіка роздратувала гучна компанія підлітків.  Він взявся перевиховувати їх силою. Один з хлопців отримав травму.

П’ятьма місяцями арешту покарав суд кам’янчанина, який загасив цигарку об повіко підлітка.

Інцидент трапився 7 липня 2022-го. 57-літній кам’янчанин спільно з приятелем пили пиво на терасі магазину в Кам’янці. Поряд відпочивала компанія підлітків.

У якийсь момент гучні розмови юнаків обурили кам’янчанина. Із цигаркою в руках він підійшов до гурту. Зробив зауваження й несподівано приклав недопалок до ока одного з підлітків. Тримав «бичок» доти, поки хлопець не відштовхнув руку кривдника.

Наступного дня медики діагностували в хлопця дві опікові рани повіки, що є легким тілесним ушкодженням, зазначають у пресслужбі ХАС. Через 4 місяці місцевий суд визнав кам’янчанина винним у хуліганстві та покарав його п’ятьма місяцями арешту.

Адвокат обвинуваченого назвав вирок надто суворим і подав апеляцію. Просив замінити арешт виправними роботами, адже його підзахисний вину визнав і має позитивні характеристики. До того ж, за словами обвинуваченого, підліток сам спровокував інцидент. Компанія, мовляв, гучно розмовляла, матюкалася. А цигаркою він випадково потрапив в око неповнолітньому.  

Та слова кам’янчанина ні свідки, ні учасники конфлікту, ні камери відеоспостереження магазину не підтвердили.

Вирок Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницький апеляційний суд залишив без змін. Аргументував, що одних позитивних характеристик обвинуваченого для пом’якшення вироку мало. Чоловік ні не розкаявся у вчиненому, ні вибачення в потерпілого не попросив, вину свою визнав частково і то формально.

2ogoloshenya