Міська рада визнала про наявність схеми виведення з бюджету міста майже 2 млн. грн

6 місяців міська влада у Кам'янці-Подільському замовчувала інформацію про недоставлені 14 генераторів та зниклі з бюджету міста майже 2 мільйони гривень.

Ще у серпні 2022 року на сесії міської ради було прийнято рішення про закупівлю генераторів для забезпечення життєдіяльності міста у разі відсутності електропостачання. На це з міського бюджету виділили мільйони гривень.

У грудні, в той час коли вся країна переживала енергетичну кризу в зв'язку з обстрілами критичної інфраструктури і весь світ допомагав українцям, на офіційній сторінці Кам'янець-Подільської міської ради з'явилась інформація, що місто очікує на доставку і замовлені генератори вже в дорозі.

 скрін міська рада грудень генератори

 

скрін 2 генератор

Зима під обстрілами та в темряві минула, електропостачання відновили, а генераторів містяни так і не дочекались.

Тільки на початку березня 2023 року стало відомо, що 14 генераторів, на які виділялось 6,4 млн. грн "зникли".

Відповідну інформацію на своїй сторінці у Фейсбук оприлюднив голова бюджетної комісії Андрій Бойко.

бойко про зниклі генератори

Як написав Бойко : " Депутатів про це не повідомили, а відповідальність на себе ніхто не бере".

Тільки після розголосу Андрієм Бойко та журналістами інформації про "зниклі" генератори у пресслужбі міської ради вирішили прокоментувати підозріле замовчування ситуації.

Під тиском фактів, мерія вимушена була визнати, що договір по закупівлі 14-ти генераторів на суму 6,4 млн грн досі залишається невиконаним. Так, станом на березень 2023 року місто не отримало жодного із 14 генераторів та втратило майже 2 мільйони гривень.

 міська рада про генератори

Як стало відомо, міська влада оплатила ТОВ «Трейд-Компані 2021» - компанії яка зобов'язалась поставити генератори до 31 грудня, аванс у сумі 1 749 600 грн.

Майже 2 мільйони гривень до бюджету громади також не повернули. А люди, які виставляли пропозицію на тендер, дивним чином звільнилися.

За інформацією "Вечірнього Кам'янця", справа передана до правоохоронних органів.

Питання чи понесе хтось відповідальність за недбалість та халатне відношення до потреб громади в умовах війни залишається відкритим.

Як і те, чи повернеться до бюджету міста сплачений ТОВ «Трейд-Компані 2021» аванс  у 1 749 600 грн.

2ogoloshenya