Водій позашляховика, що після зіткнення з вантажівкою зніс зупинку з людьми, не винен у ДТП: рішення суду

У страшній аварії по Хмельницькому шосе, коли авто знесло зупинку громадського транспорту разом із людьми у Кам'янці-Подільському, загинули 3 жінок.

Сталася ДТП у листопаді 2015 року. За інофрмацією ЗМІ, оприлюдненою одразу після трагедії, під час аварії правила дорожнього руху порушили обидва водії: вантажний “Мерседес” не пропустив “Тойоту”, внаслідок зіткнення джип влетів у автобусну зупинку. Водій  “Тойоти” перевищив швидкість.

Нещодавно Хмельницький апеляційний суд завершив розгляд апеляційної скарги прокурора на вирок Кам’янець-Подільського міськрайонного суду в справі автоаварії, яка забрала життя трьох людей.

За інформацією суду, тоді після зіткнення з вантажним Мерседесом позашляховик Тойота виїхав на узбіччя і зніс автобусну зупинку з людьми. На лаві підсудних опинились обидва водії.

23 травня 2022 року Кам'янець-Подільський міськрайонний суд визнав невинуваним у вчиненні ДТП водія “Тойоти”. Судове рішення оскаржив прокурор. Про деталі справи розповідається у сюжеті.

 

Суддівська колегія Хмельницького апеляційного суду погодилася з місцевим судом – водій Тойоти не міг запобігти зіткненню, яке через порушення ПДР спровокував водій Мерседеса.

 

2ogoloshenya