За минулий рік на Кам’янеччині до суду скеровано 6 кримінальних проваджень щодо ухилянтів від мобілізації

Два ухилянти вже отримали реальну міру покарання: їх відправили до в’язниці.

Про це під повідомили у Кам’янець-Подільській окружній прокуратурі під час час координаційної наради керівників правоохоронних органів району.

На нараді обговорено питання стану законності, протидії злочинності та корупції, виявлення та розкриття злочинів, передусім у бюджетній та земельних сферах, в умовах розв’язаної російською федерацією повномасштабної війни.

Зі слів очільника прокуратури Олександра Гончара , завдяки вжитим скоординованим заходам у 2022 році вдалось стабілізувати криміногенну ситуацію в регіоні, рівень злочинності зменшився і є значно нижчим від загальнообласного.

У прокуратурі додають, що першочерговим завданням правоохоронців на сьогодні, враховуючи реалії війни, є забезпечення належного документування кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки,  миру, безпеки людства, міжнародного правопорядку, законності розподілу та використання  гуманітарної допомоги та щодо фактів ухилення від мобілізації.

До прикладу, лише упродовж минулого року до суду скеровано 6 кримінальних проваджень щодо ухилення військовозобов’язаних від призову під час мобілізації (два ухилянти отримали реальну міру покарання).

Як Вечірній Кам'янець повідомляв раніше: Сяде за ґрати: на Кам'янеччині суд виніс ще один вирок ухилянту від мобілізації

Крім цього за минулий рік забезпечено процесуальне керівництво у понад 4 тис кримінальних проваджень, з яких кожне 8 скеровано до суду з обвинувальними актами, в тому числі 28 на пріорітетних для нашої держави напрямках (у сфері земельних відносин, щодо охорони та використання лісів, бюджет, корупція).

2ogoloshenya