Псевдопрацівники банку видурили у кам’янчанина понад 80 тисяч гривень

Кам’янчани продовжують потрапляти на гачок шахраїв. Найпоширенішою шахрайською схемою останнім часом став «дзвінок із банку».

Шахраї телефонують до своєї жертви та представляються "службою безпеки банку".

Під приводом убезпечити ваш рахунок шахраї випитують персональні дані та знімають гроші самі або просять переказати кошти на інший рахунок.

Так, 6 лютого шахрай, представившись працівником служби безпеки банку зателефонував до 42-річного кам'янчанина. Потерпілий, керуючись вказівками зловмисника,  підтвердив банківську операцію, завдяки чому шахраї зняли з рахунку його кошти у сумі  82913 гривен.

До 64-річної кам'янчанки того ж дня зателефонували шахраї, представившись працівниками служби безпеки іншого банку. Під приводом проведення банківських послуг, зловмисники випитали в жінки код на звороті її банківської картки та заволоділи її грошима у розмірі 7395 гривень.

За обома фактами дізнавачі розпочали досудове розслідування та встановлюють обставини, інформують у поліції.

В поліції вкотре наголошують громадянам не довіряти стороннім особам свої персональні дані, не називати реквізити своїх рахунків, тримати в секреті пін-коди та банківські номери телефонів. Якщо у вас виникають сумніви щодо фінансової операції, зателефонуйте до банку за офіційним номером телефону або підійдіть у відділення, щоб уточнити деталі.

2ogoloshenya