Вечірній Кам'янець, новини Кам'янеччини, диригент, Розмай, оркестр, Микола Тихоліз, помер

Сумну звістку повідомили на сторінці Центру культури і мистецтв «Розмай» у Фейсбук.

« Щиро співчуваємо рідним та близьким Миколи Васильовича. Нехай добрий, світлий спомин про нього назавжди залишиться у серцях рідних, колег, друзів, вихованців, усіх, хто його знав, любив та шанував. Важко знайти слова втіхи, коли стається непоправне – смерть близької людини, проте світлі спогади про тих, хто залишив по собі добрі справи та чесно прожив своє життя, завжди будуть сильніші, ніж смерть!

Хай земля буде пухом! Поділяємо біль та горе рідних! Вічна і світла пам’ять», - йдеться у дописі.

Народився Микола Васильович у с.Соколів Тернопільської області. У дитячі роки потрапив до свого першого шкільного дитячого оркестру, де познайомився капельмейстером і духовиком із Санкт-Петербурга В’ячеславом Любарцевим.

У 1957 р. юний Микола поїхав до Москви. Сюди музиканти-духовики прибули супроводжувати фольклорний дитячий танцювальний ансамбль «Сонечко», який брав участь у VI Всесвітньому фестивалі молоді й студентів.

1960-го Микола Тихоліз вступає на оркестрове відділення Тернопільського музичного училища та розпочинає роботу в обласному музично-драматичному театрі. А вже згодом, успішно подолавши конкурсні випробування, вступає до престижної Львівської державної консерваторії ім.М.Лисенка.

Далі служба в ансамблі пісні й танцю Прикарпатського військового округу м.Львів. Гастролювали військові музики чимало. Одного разу з черговим концертом військового оркестру молодий духовик Микола Тихоліз побував і в Кам’янці-Подільському.

Паралельно службі музикант продовжував навчатись у консерваторії, після закінчення якої почав працювати в Кам’янці-Подільському. Тут він влаштувався на посаду викладача культурно-освітнього училища (тепер коледжу культури і мистецтв) по класу духових інструментів. Довгий час Микола Тихоліз працював на посаді головного диригента зразкового студентського духового оркестру, а згодом очолював кафедру естрадно-духового відділення.

Із 1996-го і до 2012-го Микола Васильович диригент Муніципального духового оркестру Центру культури і мистецтв «Розмай».

2ogoloshenya