Училище на Кам’янеччині хоче придбати комбайн за вісім мільйонів

Вище професійне училище №36, яке розташоване у селі Балин у Дунаєвецькій ТГ, оголосило торги на придбання комбайна орієнтовною вартістю вісім мільйонів гривень. 

Про це стало відомо з сайту “Прозорро”.

Йдеться про комбайн TC 5.90 New Holland або еквівалента в комплекті із жаткою. Рік виготовлення техніки має бути 2020 чи 2021 рік.

Комбайн New Holland TC 5.90 – збиральна техніка, розроблена відомим виробником сільськогосподарських машин. Розрахований на роботу із сільськогосподарськими територіями великих обсягів. Комбайн спеціалізований на збирання врожаю зернових культур. Відрізняється меншими, ніж у аналогічних зернозбиральних машин, витратами на виконання робіт.

ВПУ № 36 в селі Балин – це державний заклад освіти третього атестаційного рівня, що забезпечує реалізацію потреб громадян у професійній (професійно-технічній) освіті, оволодінні робітничими професіями, спеціальностями, кваліфікацією відповідно до їхніх інтересів, здібностей та нахилів.

Замовниками кадрів для підготовки кваліфікованих робітників є 59 підприємств регіону. Зокрема, навчальний заклад готує молодших спеціалістів за спеціальністю «агроінженерія» і кваліфікованих робітників за 15 професіями, у тому числі трактористів, слюсарів та водіїв.

Додамо, що вищезгадане училище - це, по суті, агрофірма, яка інтегрована з навчальним закладом.

За даними сайту “Прозорро” такої коштовної техніки навчальний заклад раніше не купував.

2ogoloshenya