На Кам’янеччині перед судом постануть фігуранти розкрадання бюджетних коштів під час ремонту будинку культури

Прокурорами Кам’янець-Подільської окружної прокуратури до суду направлено обвинувальні акти стосовно директора підприємства та інженера технічного нагляду за фактами привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах, службового підроблення та службової недбалості.

Про це інформують у прокуратурі.

В 2019 році між Дунаєвецькою міською радою та приватним підприємством укладено договір на виконання капітального ремонту будинку культури в одному із сіл Дунаєвеччини.

Досудовим розслідування встановлено, що 39-річний директор підприємства вносив до документації недостовірні дані про фактично невиконані роботи та передавав їх замовнику для оплати. Таким чином підприємець заволодів бюджетними коштами в сумі близько 600 тисяч гривень.

Причетним до цієї події виявився також інженер з технагляду, який мав би контролювати якість та обсяг виконаних робіт, а також ведення відповідної документації. Тим не менш, його недбале ставлення до своїх обов’язків, а саме затвердження документів про невиконані роботи, допомогло директору підприємства-підрядника заволодіти коштами.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

2ogoloshenya