«Задля соціальної справедливості»: на Хмельниччині планують ввести 6 черг відключення

На Хмельниччині тепер планують ввести шість черг відключень електроенергії. Зроблять це задля справедливого відключення електропостачання.

Крім того, керівники міст готові долучитися до боротьби за збільшення ліміту на область і вимагають належної поінформованості.

Про це сьогодні, 24 січня, говорили під час онлайн-засідання Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України, передає Вечірній Кам’янець з посианням на Хм-Інсайд.

Технічний директор “Хмельницькобленерго” Олексій Філіпчук повідомив, що ситуація в енергосистемі залишається вкрай напруженою. Відновлення ще буде відбуватися певний період часу. Тож, якщо будуть накладатися декілька несприятливих факторів – аварійність, складні погодні умови тощо, то всі повинні бути готові до відповідних наслідків.

“Також Філіпчук анонсував, що незабаром на Хмельниччині буде введено 6 черг відключень електроенергії. За його словами, це дозволить зрівняти усіх споживачів та максимально вирівняти соціальну несправедливість, на яку нарікають жителі громад області”, – йдеться в інформації АМУ.

Філіпчук сказав, що незалежно від лімітів на область, у товаристві складатимуть графіки таким чином, щоб відключення споживачів не тривало більше 4 годин поспіль.

Техдиректор додав, що через велике навантаження на мережі трапляється багато аварійних відключень, адже обладнання не витримує постійних знеструмлень. Крім того, лиха наробила і негода: з 13 січня, майже тиждень, енергетики ліквідовували наслідки рекордної ожеледиці. Тоді електропостачання у багатьох населених пунктах було відсутнім 3-4 доби.

2ogoloshenya