6 через 2: в "Хмельницькобленерго" пояснили чому відключення стали тривалішими

У вівторок, 24 січня, на Хмельниччині досить висока ймовірність одночасного відключення трьох черг.

Як пояснюють в «Хмельницькобленерго» дозволена величина навантаження на Хмельницьку область знову зменшена. Але окрім існуючого дефіциту електроенергії в об’єднаній енергосистемі країни, додаткове зниження ліміту спричинене тим, що сьогодні розпочинається почергове проведення режимних замірів навантаження в операторів системи розподілу (ОСР/обленерго).

У день проведення режимних замірів до ОСР, на території діяльності яких проводяться заміри, не застосовуються графіки обмежень та відключень. Адже головна мета – визначити реальний обсяг електричної енергії, який потрібен конкретній області. Згодом, після проведення замірів у всіх ОСР, результати цих замірів будуть використані для формування лімітів на області. Через це у вівторок, 24 січня, на Хмельниччині досить висока ймовірність одночасного відключення трьох черг.

графік 24 01

Як тільки рівень споживання дозволятиме – енергетики заживлюватимуть черги, позначені у графіку «електроенергія відсутня у разі одночасного вимкнення 3 черг».

На Хмельниччині режимний день відбуватиметься 31 січня, отже погодинних відключень у той день не буде, - додали в обленерго.

У Кам’янець-Подільській міській раді також відповіли на скарги кам’янчан чому відключення часто не справедливі.

Всі скарги "переадресували" в обленерго і до обласної військової адміністрації...

Дослівно: МРЕМ і РЕМ - структурні підрозділи АТ "Хмельницькобленерго", які отримують вказівки від обленерго стосовно вимкнень електроенергії (диспетчерська служба МРЕМ - 0384941415, РЕМ - 0384931441). До слова, графіки складаються на всю область, а тому, до прикладу, якщо відповідно графіку мають бути відключені споживачі 1-ї черги, то вимкнені будуть усі споживачі 1-ї черги по області.

Пріоритетним є живлення критичної інфраструктури: лікарні, об'єкти водоканалу, тепломережі, каналізаційне господарство тощо. Можливий варіант, що будинок вашого сусіда розташований на одній лінії із такими об'єкти, і тому в нього світло не вимикають.

Зауважують, що формувати реєстр об'єктів, які належать до критичної інфраструктури в компетенції Хмельницької обласної військової адміністрації. Саме там визначають, які об'єкти будуть забезпечені електрикою.

На сайті АТ "Хмельницькобленерго" (https://hoe.com.ua/page/informatsija-vidkljuchennja) можна відслідковувати яким чином відбуваються відключення, також там є можливість залишити скаргу. Окрім цього, скарги також приймає Урядова "гаряча лінія" за номером 1545.

Також додали телефони кол-центру "Хмельницькобленерго" - 0672505062, або 0666505062)

2ogoloshenya