«Чому на потреби військових з Кам’янця-Подільського збирають кошти прості люди, коли в бюджеті є гроші», - Сергій Самсонюк

Чому на дрони, тепловізори та пікапи мають постійно збирати волонтери у простих людей?

З цим та іншими питаннями до місцевої влади Кам’янця-Подільського звернувся депутат міської ради, який зараз служить в лавах ТРО, Сергій Самсонюк.

Нагадаємо, що на 2023 рік до міського бюджету Кам’янця-Подільського заплановано отримати 241 млн гривень як надходження ПДФО від військових, що являється 1/4 річного бюджету міста.

Депутат обурений тим, що міська влада досі не забезпечує необхідним військових. Зокрема,  йдеться про 87 батальйон ТРО.

Зі слів Самсонюка, керівництво батальйону зверталося до мера Кам’янця-Подільського Михайла Посітка з проханням надати приміщення для розміщення батальйону, проте безрезуоьтатно. При тому що від батальйону в минулому році до місцевого бюджету щомісяця надходило до 7 мільйонів гривень ПДФО.

Тим часом військові на завдання їздять на позиції, облаштовані за 5 кілометрів….на возі.

військові на возі

скрін з відео, опублікованого депутатом у коментарях до допису

Сергій Самсонюк закликав колег-депутатів міськради запросити на засідання військових Кам’янця-Подільського та поцікавитись, які у них потреби, допомоги з фінансуванням.

«При розподіленні коштів не забувайте завдяки кому ви спокійно спите. Потрібно не тільки говорити: «ви там тримайтесь», а реально допомагати триматись», - Самсонюк закликав створити у міській раді тимчасову депутатську комісію, яка б займалась потребами військових.

Як "Вечірній Кам'янець" повідомляв раніше, опоненти депутата Кам’янець-Подільської міської ради Сергія Самсонюка намагаються позбавити його депутатського мандата, поки він в лавах ТРО, далеко від Кам'янця-Подільського.

Про це читайте у матеріалі: Політичні розбірки по-кам'янецьки: поки депутат в лавах ТРО захищає країну, його намагаються позбавити мандата

 

2ogoloshenya