Купували генератор і «айфон» в інтернеті:  шахраї знову обдурили кам’янчан

Цього разу шахраї виманили у довірливих жителів Кам’янеччини майже 38 тисяч гривень.

За минулу добу до поліції Кам’янеччини надійшло три повідомлення про шахрайства, пов’язані з купівлею в інтернеті. Загальна сума збитку громадянам, завдана шахраями, становить майже 38 тисяч гривень, інформують у поліції.

41-річний житель села Колибаївка повідомив про те, що він зателефонував за номером, вказаним в оголошенні на одному із торгівельних інтернет-майданчиків, та домовився з продавцем про купівлю генератора. Згодом заявник перерахував на рахунок продавця майже 20 тисяч гривень передплати за товар. Після цього шахрай зник, а товар, зрозуміло, що покупцеві не надйшов.

20-річна жителька села Вівся знайшла в інтернет-мережі оголошення про продаж мобільного телефону «Айфон». Зв’язавшись з продавцем, дівчина в месенджері перейшла за невідомим  посиланням. Після цього з її карткового рахунку зникли 12500 гривень.

Також вчора до поліції Чемеровеччини звернулась 38-річна жителька села Почапинці та повідомила, в листопаді минулого року знайшла оголошення в інтернеті про продаж дизельної електростанції. Як і зазвичай буває в таких випадках, жінка перерахувала 5600 гривень передплати, але до цього часу товар не отримала.

У поліції знову наголошують, що не варто переходити в месенджери для спілкування з продавцем та клікати сумнівні посилання. Купуйте лише на перевірених сайтах та інтернет-платформах, не перераховуйте передоплату за товар чи послугу.

Бережіть себе та свої кошти!

2ogoloshenya