“Груба дизайнерська помилка”: кам'янецьке видавництво про словник з Україною без Криму

У Кам'янці-Подільському видавництво у 2020 році надрукувало словник для школярів, де зображена карта України без Криму.

Скандальне відео в мережі опублікувала жителька сусіднього обласного центру, яка й натрапила на неприємну знахідку.

Йдеться про підручник “Англійський словник” для початкових класів. Книжка вийшла друком ще у 2020 році. На малюнок карти України без Криму.

Батьки розповідають, придбали синові словник з англійської мови. Та під час перегляду книги натрапили на те, що їх здивувало - карту України без Криму. Малюнки є ілюстрацією до слів англійською “країна” та “населення”.

В підручнику зазначено, що це навчальне видання рекомендовано для учнів 1 – 4 класів загальної середньої освіти. Авторами словника є досвідчені педагоги Ірина Доценко та Оксана Євчук. Відповідального ж за ілюстрації в книзі не вказано. Друкували її у видавництві “Абетка”, за адресою Хмельницька область, місто Кам`янець-Подільський, вулиця Князів Коріатовичів, 9а.

Жінка одразу вирішила звернутись у видавництво за роз'ясненням.

У видавництві повідомили, що інцидент аж ніяк не позиція, а лише “груба дизайнерська помилка”. 

Пані Вікторія каже, що зателефонувала до видавництва, аби запитати, як так сталося, що на сторінках їхньої книжки опинилася карта України без Криму. Там їй відповіли, що вона перша, хто звернув увагу на таку “велику оплошність”.

“Це така груба дизайнерська помилка, це ні в якому разі не позиція нашого видавництва, тому що чоловіки з сімей наших авторів воюють на фронті, ми активно волонтеримо. Ні в якому разі не сприйміть це як позицію видавництва, тому що… ну справді, така закралася помилка”, – відповіли в “Абетці”.

Також там додали, що знімуть підручник із продажу, залишений тираж відкличуть, аби утилізувати. Запевнили, що видавці уже почали переробляти підручник і далі він реалізовуватиметься з виправленою – правильною картою.

2ogoloshenya