Померлому історику Вадиму Стецюку присвоять звання "Почесний громадянин міста"

Вчора комісія з питань нагородження при міській раді розглянула звернення від громадських організацій та кам'янчан.

Про це інформує пресслужба Кам'янець-Подільської міської ради.

Три звернення стосувалися присвоєння (посмертно) звання "Почесний громадянин міста"  військовим Володимиру Ткачу, Олегу Войцеховському та історику, педагогу, військовослужбовцю Вадиму Стецюку.

Про смерть Вадима Стецюка  стало відомо 29 листопада.

Стецюк Вадим Борисович народився 1 червня 1982 р. у місті Кам'янці-Подільському. У 1988-1998 рр. навчався у Кам'янець-Подільській ЗОШ № 2 (закінчив екстерном), у 1998-2003 рр. — на історичному факультеті в Кам'янець-Подільському державному (педагогічному) університеті. Після закінчення університету вступив до аспірантури КПДУ.

У 2003-2009 рр. працював вчителем історії спеціалізованої ЗОШ № 5 м. Кам'янця-Подільського. З вересня 2006 р. працює на кафедрі історії України Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

У квітні 2009 року захистив кандидатську дисертацію на тему "Земства Правобережної України в період Української національно-демократичної революції 1917-1920 рр.". Писав докторську дисертацію про роль імперської армії в суспільних трансформаціях у Правобережній Україні в 1874-1914 рр.

Автор більш ніж 120 наукових публікацій.

Також звання "Почесний громадянин міста"  присвоять двох загиблим на російсько-українські війні захисникам: Олегу Войцеховському та Володимиру Ткачу.

Нагадаємо, У бою з російськими окупантами загинув кам’янчанин Олег Войцеховський.

Члени комісії питання присвоєння звань підтримали.

2ogoloshenya