Президент нагородив кам'янчанина Максима Квапиша орденом "За мужність" ІІІ ступеня посмертно

Про це йдеться в Указі президента від 12 грудня.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі президент нагородив загиблого на українсько-російській війні Максима Квапиша орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Максим "Булінь" Квапиш загинув на запорізькому напрямку в близькому бою, зі зброєю в руках, встигнувши вбити окупанта.

Загін, в складі якого була група «авангардистів», штурмував ворожі позиції, Максим знаходився в головному дозорі. В ході вогневого контакту з супротивником, кулі влучили у тіло та голову. В результаті бою ворожі позиції були взяті, усіх росіян знищено.

До широкомасштабної війни Максим був командиром київського осередку «Авангарду». Влаштовував походи маловідомими місцями Внутрішньої України, вів широку організаційну роботу, проводив силові акції проти проросійських сил та інших ворогів України, перекладав книжки нашого видавництва, виховував наших бійців.

З 24 лютого брав участь майже в усіх бойових операціях, де були присутні бійці АКС і безпосередньо долучався до планування завдань.

Читайте також: Вчора Кам’янець-Подільський прощався із загиблим військовим Максимом Квапишем

У Км'янці-Поділшьському вулицю Шмідта перейменували на вулицю Максима Квапиша (Герой з Кам’янця-Подільського, який загинув 26 травня цього року на Запорізькому напрямку).

2ogoloshenya