У Кам’янці-Подільському поліцейські затримали «закладчиків»-гастролерів з Чернівецької області

У зловмисників вилучили більше двох сотень типових згортків та пакетиків з наркотиками.

Вчора, 12 грудня, близько 13:15 години в Кам'янці-Подільському по вул. Матросова поліцейські зупинили автомобіль «Volkswagen Golf». Як інформують у поліції,  в автомобілі перебувало двоє мешканців Чернівецької області. 21-річний водій поводився підозріло та мав ознаки наркотичного сп'яніння. Відтак, поліцейські почали документувати це адміністративне правопорушення.

Та під час складання протоколу на водія 22-річний пасажир почав утікати. Поліцейські наздогнали і затримали його. Як виявилось, він мав при собі наркотики.

Під час перевірки автівки патрульні виявили пакунки, схожі на так звані «закладки», після чого одразу ж викликали на місце події слідчо-оперативну групу Кам’янець-Подільського райуправління поліції.

В подальшому слідчі вилучили в чоловіків 234 згортки з наркотиками. «Закладки» були розфасовані та готові до розповсюдження.

Обох зловмисників поліцейські затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ, санкція якої передбачає від 6 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Наразі слідчі дії тривають. Вирішується питання про оголошення затриманим підозри та обрання їм запобіжного заходу.

2ogoloshenya