Ще трьох кровавих вбивць на Кам'янеччині засуджено до довічного позбавлення волі

Україна посідає перше місце серед 50 європейських країн за кількістю “довічників” без перспективи звільнення.

На Хмельниччині за останні 5 років “довічне” отримали четверо злочинців, троє - вчинили особливо жорстокі вбивства на Кам'янеччині. Дізнавайтеся, за що їм обрали найбільш жорстке покарання.

Застілля закінчилося вбивством

До довічного ув’язнення засудили двох чоловіків у 2020 році. Вони вбили 62-річного мешканця села Великозалісся, що в Кам’янець-Подільському районі. Сталося це влітку, 2016 року.

Правоохоронці з’ясували, що тоді четверо місцевих мешканців разом випивали. Між ними виникла суперечка. В результаті - двоє зарубали сокирою господаря будинку та його співмешканку. Після цього вони залишили закривавлені тіла на підлозі, а самі втекли геть. Вони переховувалися у знайомих.

Коли зловмисників затримали, вони заперечували свою причетність до скоєння злочину. Однак численні свідки та докази говорили про інше. А саме - місцеві розповідали, що бачили, як злочинці змивали із себе кров біля криниці. Мовляв, їхній одяг був закривавлений.

Справу розглядав Кам’янець-Подільський міськрайонний суд. Винуватість чоловіків довели. Їх судили за частиною 2 статті 115 ККУ (Умисне вбивство). Обидвоє отримали довічне позбавлення волі.

Читайте також: 

Вбив тещу і тестя

Ці моторошні події розгорнулися у селі Мілівці Кам’янець-Подільського району. В епіцентрі подій - зять, який мав неприязні стосунки із тестем і тещею. У 2019 році він вирішив їх вбити. Для цього скористався мисливською рушницею.

Того вечора чоловік навідався до їхнього будинку. Зайшов до кухні, де сиділи родичі й промовив “Добрий вечір”. Тоді здійснив постріл у тещу, а потім в тестя.

На той момент у домі перебувала також дружина злочинця та двоє доньок. Одна із дівчаток, намагаючись захистити дідуся, кинулася його прикривати собою. Однак батька це не зупинило і він вистрілив. Це призвело до поранення дитини.

Тим часом старша донька змогла на вулиці викликати поліцію й покликати на допомогу. Дружині вдалося вирвати з рук чоловіка рушницю й викинути зброю в кущі. Сам вбивця забрався до автомобіля й підпалив його. Пожежу вдалося загасити сусідам.

У суді зловмисник відмовлявся що-небудь пояснювати. Тож колегія суддів зробили висновок: він холоднокровно позбавив життя двох людей. В результаті - жодних пом’якшувальних обставин вони не встановили.

Крім того, зазначили, що він має підвищену суспільну небезпечність, зловживає алкоголем і вчиняє домашнє насильство стосовно доньок та дружини. Так, йому обрали найсуворішу міру покарання й засудили до довічного позбавлення волі. Також суд задовольнив позов потерпілих і зобов’язав чоловіка сплатити мільйон гривень моральної шкоди.

2ogoloshenya