На Хмельниччині до 9 січня тотально будуть економити електроенергію, – наказ ОВА

Начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій ввів у дію рішення ради оборони області щодо економії споживання електричної енергії упродовж місяця.

Про це йдеться в наказі очільника області від 6 грудня, опублікованому на сайті обласної адміністрації.

Як зазначається в документі, з метою підвищення надійності роботи Об’єднаної енергетичної системи України в період аварійно-відновлювальних робіт на об’єктах енергетичної інфраструктури через пошкодження внаслідок російської агресії, з 07.00 до 23.00 у період з 6 грудня 2022 року по 9 січня 2023 року включно рекомендовано:

  • підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності та підпорядкування, мешканцям Хмельниччини обмежити споживання електроенергії;
  • міським, селищним, сільським головам обмежити зовнішнє вуличне освітлення, відключити сітілайти та рекламні щити, освітлення фасадів, білбордів, стел АЗС;

Хмельницькому міському голові обмежити роботу міського електротранспорту; керівникам промислових підприємств області передбачити можливість нічних змін роботи.

За інформацією, АТ «Хмельницькобленерго», навантаження на електромережі області зростає.

Погіршення погодних умов, зниження температури повітря сприяє додатковому навантаженню на електромережі та зростанню рівня споживання електричної енергії. Відповідно 8 грудня відключення будуть охоплювати основні та додаткові черги. 

Тобто електрична енергія буде відсутня протягом 6 годин та вмикатиметься на 2 години вдень та на 4 години вночі. Детальніша інформація про порядок застосування черг і відключення за адресами у розділі «Відключення».

2ogoloshenya