Згуртуйтесь та придбайте необхідне за власні кошти: «Міськтепловоденергія» порадила кам’янчанам як вирішити проблему з теплопостачанням

Немає світла – немає тепла.

Міська влада та комунальні служби один наперед одного продовжують надавати багатослівні пояснення мешканцям Кам’янця-Подільського, в яких при відключенні електропостачання зникає і вода і опалення.

Поки кам’янчани мерзнуть та шукають де б набрати води посадовці вечорами засідають в кабінетах на нарадах, де довго радяться, як же ж вирішити ці проблеми чи то пак, як ще раз пояснити що «війна…зима буде важкою…а тепло, вода світло буде…коли буде Перемога».

Одне із таких цікавих пояснень, чому ж в деяких будинках кам’янчан коли зникає світло , то зникає і теплопостачання, сьогодні з’явилось на сторінці «Міськтепловоденергії» у Фейсбук.

То що ж радять комунальники?

За інформацією місцевої тепловоденергії , проблеми з теплопостачанням найбільші у будинках, де встановлені ІТП.

Якщо коротко: це такі теплові пункти, які не дозволять подати опалення напряму від котелень. І при зникненні електрики вони вимикаються, а отже і припиняється подача тепла в квартири. Таких будинків, з ІТП,  у Кам’янці-Подільському 47.

« Наразі КП «МТВЕ» активно займається вирішенням цієї проблеми і напрацьовує ( ред. в грудні нарешті «напрацьовує») всі технічно можливі варіанти», - йдеться на сайті тепловоденергії. Пишуть, що проводять модернізацію обладнання, планують забезпечити резерве живлення генераторами. В центральній частині міста, кажуть,  що вже вирішено проблему з подачею тепла.

Що робити мешканцям будинків, де встановлені ІТП, і досі холодно?

У «Міськтепловоденергії» радять мешканцям таких будинків збирати кошти на переобладнання. Крім цього, бути готовим до зростання плати за тепло.

« У будинках, де встановлено індивідуальні теплові пункти було проведено повну модернізацію системи опалення. І замінювати нове енергоефективне обладнання на старе не доцільно навіть в нинішніх умовах.  Тому поки що в таких багатоповерхівках КП «МТВЕ» розпочало поступово встановлювати перемички, що дозволяють запустити тепло в обхід ІТП (байпаси)», - пояснюють комунальники.

На даний момент ці роботи розпочались на найбільш завантажених ІТП, до яких підключена велика кількість будинків.

Але, зазначають, що таке вимушене технічне рішення може призвести до збільшення тиску у внутрішньобудинковій системі. Тому мешканцям таких будинків варто бути готовими до можливих аварійних ситуацій на мережах та пов’язаних з цим відключень.

Першочергово запускати тепло «на пряму» почали в будинках, де ОСББ власними силами придбало необхідні для проведення цих робіт матеріали, а мешканці погодилися на зростання плати за тепло.

« Адже переобладнати потрібно 47 об’єктів, а відповідної статті витрат на внутрішньобудинкові мережі підприємство не має. Тому, щоб дати змогу нашим фахівцям якомога швидше завершити ці роботи, співвласникам будинків з ІТП варто максимально згуртуватись та придбати необхідні матеріали за власні кошти», - запевняють у теповоденергії.

Пояснюють й чому в будинках, де переобладнують систему зростуть платіжки?

Тому що запуск опалення в обхід теплопунктів призведе до того, що нарахування плати буде проводитись згідно з нормативами. Адже не у всіх випадках буде технічно можливо підключити тепловий лічильник. Окрім того, ІТП автоматично регулювало подачу теплоносія і оптимізувало споживання будинком тепла.

Отож, якщо хочете щоб було тепло в квартирах то будьте готові і плати більше по платіжках і переобладнати все своїм власним коштом. А якщо з грошима сутужно, то пишуть комунальники  «Мусимо вистояти, витримати і перемогти! А тепло у домі обов’язково буде!», проте коли не уточнюють.

2ogoloshenya