На Кам'янеччині поліцейські перевіряють власників зброї: задокументували 4 порушення, 2 з яких - кримінальні

Минулих вихідних поліцейські Кам’янеччини проводили комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання району, в тому числі і у сфері дозвільної системи.

Як інформують у поліції, в суботу, 19 листопада, під час перевірки власників зброї за однією з адрес поліцейські вилучили 4 мисливські гвинтівки та газовий пістолет, власник яких помер.

Родичі померлого не передали зареєстровану за померлим зброю на тимчасове зберігання до органів Національної поліції до вирішення питань про спадкування майна. Тому за даним фактом інспектори дозвільної системи склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 190 Кодексу України про адміністративне правопорушення, а зброю вилучили в установленому законом порядку.

зброя

Під час перевірки ще одного із власників мисливської зброї, термін дії дозволу на яку закінчився, з’ясувалось, що він теж помер близько півроку тому. Дружина померлого показала місце, де стояв зброярний сейф. Біля сейфу поліцейські також виявили дерев’яний ящик та картонну коробку, з незареєстрованими боєприпасами. На місце події прибули слідчі та вибухотехніки, які оглянули та вилучили їх. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та встановлюються обставини і походження знайдених боєприпасів.

ящик зброя

В неділю, 20 листопада перевіряючи за місцем проживання власника зброї, мешканця міста Дунаївці, поліцейські виявили конструктивні зміни в газовому пістолеті марки "SCHMEISSER". Слідчі вилучили його для подальшого направлення на експертизу та відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Ще один власник мисливської зброї не повідомив поліцейським про зміну свого місця проживання, а термін дії дозволу у нього закінчився. Тому поліцейські склали за даним фактом протокол за ст. 192 Кодексу України про адміністративні правопорушення та вилучили зброю в установленому порядку.

Як запевняють у поліції, такі відпрацювання будуть проводитись систематично, тому радять власникам зброї та боєприпасів відповідально ставитись до своїх обов’язків та переглянути терміни дії своїх дозволів.

2ogoloshenya