Кам’янець-Подільський військовий ліцей отримав приміщення для навчання

Хмельницька ОВА 18 листопада передала ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою колишню будівлю одного із ВПТУ.

Привітати дирекцію закладу, викладачів, курсантів та їхніх батьків із отриманням нового приміщення та передати документи на право власності до Кам’янця-Подільського завітали заступник голови Хмельницької ОВА Володимир Юр’єв, директор обласного департаменту освіти, науки, молоді та спорту Дарія Басюк та депутат Хмельницької обласної ради Уляна Ткаченко.

316141140 1635589643527428 7981059340210802498 n

Варто зазначити, що приміщення викладачі та курсанти очікували довгих 8 місяців, відколи розпочались повномасштабні військові дії на території України. Тепер ліцеїсти отримуватимуть військові спеціальності не онлайн, а безпосередньо у закладі.

Це територія площею майже 4 га. Тут знаходяться і будівлі, де курсанти зможуть навчатися і стадіон, де зможуть покращувати фізичну підготовку та навіть приміщення, де, зі слів начальника ліцею Олександра Рощука, згодом планують розмістити спальні місця.

« Нарешті зможемо працювати з курсантами не дистанційно, через екран комп’ютера, а наживо», - радіють викладачі.

І хоч приміщення наразі в дещо занедбаному стані, у адміністрації ліцею і в посадовців обладміністрації та й у батьків курсантів багато планів та амбіцій. Наразі, зі слів заступника голови ОВА Володимира Юр’єва, готується проектно-кошторисна документація для подальшого ремонту приміщень.

« Наша молодь, наші діти мають отримати військову підготовку щоб завжди бути готовим боронити нашу країну. Адже той ворог, він нікуди не дінеться. Я думаю, що ми прикладемо всі зусилля і найближчим часом будемо святкувати відкриття цих дверей», - запевнив Юр’єв.

Наразі в  планах ремонт і створення належних умов для навчання.

 

2ogoloshenya