На Кам'янеччині жінку на 1500 доларів ошукав Девід із сайту знайомств

Днями до поліції Кам'янеччини звернулась жінка та повідомила, що шахраї ошукали її на суму 1500 доларів США.

Як інформують у поліції, 48-річна жінка в жовтні цього року познайомилась на сайті знайомств із чоловіком на ім'я Девід, який представився мешканцем іншої країни. В подальшому вони спілкувалися за допомогою електронної пошти. Через декілька днів після знайомства від іноземця надійшов електронний лист, в якому розповів своїй новій знайомій, що приготував для неї подарунок, який планує надіслати поштою. Жінка одразу надала йому свою адресу та контактні дані.

​Невдовзі чоловік повідомив, що вже відправив посилку і її можна відстежити, скориставшись веб-сайтом поштової  компанії.

​2 листопада на електронну адресу потерпілої надійшло повідомлення начебто від поштової компанії, у якому йшлося про те, що посилка затрималась на кордоні через те, що всередині знаходяться грошові кошти. ​Тому адресату необхідно  сплатити штраф за порушення правил здійснення міжнародних пересилок у сумі 1500 доларів США.

​Потерпіла того ж дня перерахувала через мобільний додаток на рахунок шахраїв 55350 гривень, що відповідало вказаній сумі так званого штрафу.

Після цього і посилка, і  новий знайомий, і "поштова компанія" зникли разом з грошима потерпілої.

За даним фактом дізнавачі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

У поліції наголошують громадянам, не довіряти незнайомцям в інтернеті, не повідомляти їм свої контактні дані, а тим паче не здійснювати жодних переказів коштів на рахунки невідомих вам людей чи організацій.

2ogoloshenya