У кам'янчан холодні батареї через борги?

У "Міськтепловоденергії" пояснили чому в будинках деяких кам'янчан холодні батареї.

Запуск опалення триває, а разом з тим, як поступово теплішають батареї в багатоповерхівках, «підігріваються» і різноманітні чутки щодо цього. Зокрема, про розпорядження не подавати опалення до деяких будинків або ж те, що комусь перекрили подачу тепла за борги чи згідно якось графіка. Тож змушені  в чергове їх спростувати. 

В процесі подачі теплоносія до помешкань кам’янчан КП «Міськтепловоденергія» керується виключно технічними можливостями котелень та мереж, зокрема і внутрішньобудинкових. І жодних інших «критеріїв відбору» в процесі запуску опалення не існує, - запевнили у "Міськтепловоденергії".

Комунальники зазначають,  що рівень проплати за надані послуги справді може дещо відтермінувати подачу опалення до багатоповерхівки. Але, знову ж таки, не через факт наявності боргу. А через те, що підготовка мереж до подачі тепла напряму залежить від наявності на це коштів. Саме оплата споживачів – основне джерело фінансування підприємства і робіт, які воно проводить. Тож справедливо, що в будинках, де більшість споживачів сумлінно сплачують за послуги, мережі були підготовлені вчасно.

Коли ж у будинку борги мають більше 80% його мешканців, ресурсів на проведення будь-яких підготовчих заходів обмаль. Тож наразі підприємство змушене проводити роботи, що необхідні для забезпечення надійного теплопостачання таких будинків за рахунок сумлінних платників.

У "Міськтепловоденергії" вкотре наголошують, що опалення обов’язково отримають абсолютно всі споживачі. На жаль, не всі одразу. А поступово, зважаючи виключно на технічні можливості мереж багатоповерхових будинків. Адже централізованих систем, які б запускалися одномоментно не існує в світі. Тому дуже просимо із розумінням поставитись до ситуації. До кінця цього тижня теплопостачання буде подано до усіх будинків.

Якщо ж батареї у Вашій квартирі прогріваються нерівномірно, або ж не у всіх кімнатах, причиною цього є зайве повітря у мережах. Тому переконливо просимо, перш ніж телефонувати до аварійно-диспетчерської служби КП «МТВЕ», нагадайте сусідам з верхніх поверхів про необхідність відкрити крани  на приладах опалення і випустити повітря із системи.

Як запевняють в обленерго, ці прості дії дозволять Вам самостійно налагодити нормальну роботу системи опалення, не чекаючи приїзду бригади підприємства. Переконайтесь, що мешканці Вашого будинку зробили все необхідне для того, щоб подане на будинок тепло безперешкодно дійшло до кожної квартири.

І залишайте заявку диспетчерам лише тоді, коли обійтися без допомоги фахівців неможливо, - закликають у КП  "Міськтепловоденергія"

2ogoloshenya