У центрі Кам’янця-Подільського затримали чоловіка з гранатою в руках

Наразі вирішується питання про оголошення зловмиснику про підозру за зберігання боєприпасів та обрання запобіжного заходу.

Вчора, 6 листопада, о 20.15 години на лінію 102 надійшло повідомлення про те, що в місті Кам’янець-Подільський по вулиці Соборна ходить невідомий чоловік, який носить в руках предмет, схожий на гранату, інформують у поліції.

На місце події негайно прибув патруль Національної гвардії України, патрульний екіпаж поліції та слідчо-оперативна група. Спільними зусиллями чоловіка затримали.

Як встановили слідчі, затриманий 26-річний місцевий мешканець дійсно зберігав при собі предмет, зовні схожий на гранату Ф-1. На місце події прибули вибухотехніки ГУНП в Хмельницькій області, які вилучили вказаний предмет та убезпечили оточуючих від ймовірного вибуху.

За даним фактом слідчі Кам’янець-Подільського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.263 ( Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України та встановлюють усі обставини події. Наразі зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та знаходиться в ІТТ. Вирішується питання про оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. За скоєне хлопцеві може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

2ogoloshenya