На Кам’янеччині волонтери відновили будинок бабусі, на який впав уламок збитої російської ракети

10 жовтня в одному з сіл Староушицької громади на будинок літньої жінки впав уламок російсько ракети. Того дня російські війська випустили шість ракет по території Хмельниччини.

Три з них збили силами ППО. Ще три прилетіли у Хмельницький, пошкодивши об’єкт критичної інфраструктури, внаслідок чого місто залишилося без світла.

Будинок Марії Ясінської тоді розтрощила частина збитої ворожої ракети. Її уламки розлетілися по полях, городах, а бойовий заряд, вагою близько 420 кілограмів, зніс дерево, розвалив хлів і зупинився в будинку бабусі. Сапери забрали небезпечний предмет, знешкодивши його в спеціальному місці. Бабуся ж залишилася в домі з дірявим дахом і без хліва.

Про інцидент випадково дізналися активісти, які торік створили арт-простір для митців і туристів на Бакоті, а нині облаштували там житло для переселенців, пише сайт «Є». З пані Марією вони були знайомі особисто – рік тому брали в неї інтерв'ю для одного з мистецьких проєктів. Тому вирішили спільними зусиллями відремонтувати бабусі пошкоджений будинок до холодів.

житлобабаусі

Активісти зв’язалися з головою громади і запропонували свою допомогу. Місцеві закупили потрібні матеріали: брус, дошки, цемент, а бригада небайдужих з «Бакота Хаб» зробила необхідні роботи.

відновили дім

активісти відремонтували дах будинку

 

відновили дім 2розібрали завали у зруййнованому ракетою хліві

Тепер хатина бабусі Марії готова до зими. Як зізнаються волонтери, сподіваються, що стареньку більше нічого не налякає.

2ogoloshenya