На Кам’янеччині чоловік віддав 10 тис грн шахраям, «рятуючи» дитину товариша

Знову одна із найпоширеніших шахрайських схем - прохання про допомогу рідним, які начебто захворіли.

На Кам'янеччині дізнавачі встановлюють обставини шахрайства через соцмережу.

24 жовтня 44-річний житель Кам'янеччини відкрив в додаток однієї із соцмереж на своєму телефоні. Там він побачив повідомлення від імені свого знайомого, в якому йшлось про необхідність допомоги  його дитині, яка нібито перебуває в лікарні, інформують у поліції.

Потерпілий вважав, що спілкується зі своїм товаришем і перерахував 10 тисяч гривень на банківський рахунок шахрая, вважаючи, що допомагає хворій дитині. Як згодом виявилось, з дитиною все добре, а сторінку в соцмережі товариша зламали шахраї.

За даним фактом дізнавачі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України та проводять досудове розслідування.

У поліції попереджають!! Шановні користувачі соцмереж, будьте обережними, перераховуючи кошти на благодійність та допомогу. Часто навіть якщо вам здається, що все надійно, а отримувача коштів ви знаєте особисто, замість нього "допомогу" отримає шахрай. Радимо особисто пересвідчуватись в такому зборі коштів, телефонувати та уточнювати деталі, максимально перевіряти достовірність інформації, задавати уточнюючі запитання,  домовлятись про передачу грошей особисто в руки.

Бережіть себе та будьте обачними!

2ogoloshenya