Затримали чоловіка, який вимагав у кам’янчанки 300 тисяч вигаданого боргу

Поліцейські Хмельниччини викрили злочинну групу за вимагання 300 000 гривень.

Як інформують у поліції, організаторові повідомлено підозру, йому загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

вимагачі

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції викрили протиправну діяльність групи осіб, які вимагали кошти у жительки Кам’янця-Подільського. У разі несплати 300 000 гривень неіснуючого боргу учасники угруповання погрожували потерпілій фізичною розправою та пошкодженням майна.

Сьогодні, 24 жовтня, одному з учасників злочинної групи, який водночас є підсудним у справі так званих «чорних лісорубів», поліцейські оголосили підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Крім того, за силової підтримки спецпризначенців КОРД провели санкціоновані обшуки у фігурантів кримінального провадження.

вимагачі 2

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу організаторові. Продовжується збір доказової бази для притягнення інших фігурантів до відповідальності. Слідство триває за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає покарання - до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

2ogoloshenya