За крадіжку майже 1,3 млн грн з банкомата кам’янчанину загрожує 12 років в’язниці

Чоловіка обвинувачують не лише у крадіжці у великих розмірах, а й у незаконному придбанні і зберіганні вогнепальної зброї.

Як повідомляють у прокуратурі, минулого року в Кам’янці-Подільському місцевий мешканець викрав з банкомата майже 1,3 млн грн: зловмисник проник у приміщення, де він був встановлений, зірвав двері банкомату і викрав 5 касет з грішми, після чого зник у невідомому напрямку.

БАНКОМАТ КРАДІЖКА

Поліцейські встановили особу чоловіка та вияснили, що він причетний ще до одного замаху на крадіжку з банкомата. Чоловік діяв за тією ж схемою, однак, не довів задумане до кінця, оскільки спрацювала сигналізація.

Після проведення санкціонованих обшуків в автомобілі та за місцем проживання фігуранта і його близьких серед вилученого правоохоронці виявили незареєстрований обріз мисливської рушниці з патронами, а також фомку, яку підозрюваний спеціально придбав перед вчиненням замаху на крадіжку.

Наразі прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 37-річного кам’янчанина за фактами замаху на вчинення крадіжки, крадіжки, вчиненій в особливо великих розмірах та незаконному придбанні і зберіганні вогнепальної зброї (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 185, ч. 5  ст. 185, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників карного розшуку  ГУНП у Хмельницькій області.

 

2ogoloshenya