За крадіжку в умовах воєнного стану кам’янчанин сяде за ґрати

За період збройної агресії рф проти України до суду з обвинувальними актами скеровано 249 кримінальних проваджень за фактами вчинення крадіжок.

Ухвалено 73 вироки стосовно 74 осіб - 16 з яких засуджено до позбавлення волі, повідомляють у прокуратурі.

До прикладу, за публічного обвинувачення Кам’янець-Подільської окружної прокуратури суд визнав винним неодноразово судимого 44-річного чоловіка, який вкрав у продавчині на стихійному ринку в Кам’янці 3 тис грн, які вона заробила продаючи розсаду. Його засуджено до 5 років позбавлення волі.

Ще один чоловік, викрав у своєї колишньої співмешканки ноутбук та здав до ломбарду. В суді зізнався, що кошти йому були потрібні для придбання наркотиків. За публічного обвинувачення Шепетівської окружної прокуратури суд призначив йому покарання у виді 6 років позбавлення волі.

Також, за крадіжку домашньої птиці, кроля та алюмінієвих казанів житель Хмельницького району проведе за ґратами 5 років.

«Коли одні зі зброєю в руках, ризикуючи своїм життям, захищають українську землю, деякі не втрачають можливості збагатись. Тому вкотре попереджаємо! Перш ніж вчинити щось подібне - подумайте двічі! Чи варте набуте злочинним шляхом майно років життя, проведених за ґратами? Так як, вчинення крадіжки в умовах воєнного стану – одразу кваліфікується за ч. 4 ст. 185 КК, за що передбачено покарання у виді позбавлення волі від 5 до 8 років» - застерігає керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник.

2ogoloshenya