На порядку денному засідання було опрацьовано важливі для району питання.

Більшість проектів рішень було обговорено депутатами під час засідання комітетів та президії районної ради, а тому вони приймалися без обговорення. Так було прийнято рішення про внесення змін до районного бюджету на поточний рік, затверджено план роботи районної ради на друге півріччя, внесено зміни до програми соціально-економічного розвитку Кам’янець-Подільського району. Окрім цього, депутатами було прийнято низку рішень про передачу зі спільної власності територіальних громад майна на баланс окремих сільських рад.

Не відразу депутати змогли проголосувати за проект рішення про створення комунальної установи «Кам’янець-Подільський районний інклюзивно-ресурсний центр». «Свободівець» Іван Громик відзначив, що він не проти створення установи, проте не вбачає доцільності в формуванні окремого комунального підприємства.

Натомість,  начальник відділу освіти Кам'янець-Подільської РДА Олена Пронозюк у своєму виступі з цього питання відзначила, що створення комунальної установи є необхідною умовою для отримання фінансової підтримки з боку держави, а також зауважила, що більшість районних рад Хмельниччини вже прийняли подібні рішення про створення інклюзивно-ресурсних центрів.

В ході тривалої дискусії депутати з третього разу таки змогли проголосувати за створення комунальної установи.

Ще одним спірним моментом сесії стало питання про оптимізацію ліжкового фонду та структурних підрозділів Орининської районної лікарні №2. Відповідно до проекту рішення планувалося закрити одне терапевтичне відділення та скоротити 10 працівників установи. Під час першої спроби проголосувати за прийняття цього рішення депутати не змогли.

Під час обговорення питання головний лікар районної лікарні Віталій Шевчук зазначив, що це рішення є необхідним, оскільки, на даний час, немає необхідності утримувати два медичних пости в лікарні, адже вони не працюють на повну потужність.

Проте й з другого разу депутати не змогли прийняти позитивне рішення, оскільки не всі зареєстровані обранці перебували в сесійній залі під час голосування.

Наприкінці засідання депутати розглянули Проект рішення "Про звернення до Верховної Ради України щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень".

Нагадаємо, що під час останньої сесії Кам’янець-Подільської міської ради було прийнятий аналогічний проект рішення. Як в місті так і в районі ініціаторами прийняття цього рішення виступили представники "Свободи".

Проте на відміну від міської ради, Кам’янець-Подільська районна рада не підтримала звернення. «За» проголосувало тільки 14 депутатів.

Однак депутати районної ради проголосували за звернення до вищих органів влади стосовно ситуації,  яка склалася навколо підприємства ПАТ Гіпсовик, інтереси якого на сесії також представляли «свободівці».

Зокрема, в зверненні депутати попросили в урядовців якнайшвидше ініціювати зміни на законодавчому рівні, направлені на забезпечення захисту прав надрокористувачів.

2ogoloshenya