Поліцейські Кам'янеччини попереджають про шахрайську схему, пов'язану з купівлею дров

Останнім часом почастішали випадки повідомлень від громадян про шахрайства, пов’язані із купівлею дров, розповідають у поліції.

Опалювальний сезон вже не за горами, і всі ми вже починаємо планувати, як обігрівати свої оселі. Громадяни, які опалюють помешкання дровами, вже шукають можливість придбати їх по вигідній ціні. Варто зазначити, що якщо ви звертаєтесь до неофіційних продавців, то будьте готові залишитись і без дров, і без грошей.

Так, 12 серпня надійшло чергове повідомлення про шахрайство під час купівлі дров за оголошенням в соцмережі.  Цього разу жертвою шахрая стала 42-річна мешканка міста Дунаївці. Як інформують у поліції, 11 серпня близько 15:00 години вона зателефонувала за вказаним в інтернет-оголошенні номером, домовилась про купівлю дров, після чого перерахувала через термінал кошти в сумі 8000 гривень на картку шахрая. Після цього зв’язок з «продавцем» зник.

Дізнавачі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України та встановлюють шахрая. І такі випадки непоодинокі.

Поліцейські вкотре попереджають громадян, щоб не перераховували кошти за покупку наперед, не переходили за посиланнями для онлайн-оплати та месенджери для спілкування. Так ви убезпечите себе від шахрайських дій!

У випадку з купівлею дров, пропонують розрахунок на місці після доставки. В іншому разі шукайте іншого продавця, якого влаштують ваші умови. Краще всього, у таких випадках, офіційно звертайтесь в лісництва.

 Де кам'янчанам купити дрова на зиму читайте у матеріалі "Вечірнього Кам'янця".

Також поліцейські наголошують адміністраторам груп в соцмережах, які публікують оголошення, звертати увагу на зміст цих оголошень і у разі сумнівів щодо їх дійсності, не сприяти шахрайським діям, а після перевірки видаляти такі публікації.

2ogoloshenya