Гаряча сесія Кам'янець-Подільської міськради. Що далі?

Сьогоднішнє засідання сесії Кам‘янець-Подільської міської ради розпочалося із невеликим запізненням як тільки зібралася кількість депутатів необхідна для кворуму та прийняття рішень.

На обличчях народних обранців читалося небажання брати участь в прийняті рішень, які вони не опрацьовували в комісіях. Депутати від ВО «Свобода»  навпаки ж нагадували живий куточок, і одразу ж були налаштовані захищати свого лідера, в особі міського голови, від запитань колег- депутатів. 

Загалом, сесія знову виявилася провальною для Посітка як мера і для Посітка як лідера місцевої «Свободи» в минулому.

Що здивувало: детально по пунктах

Пункт перший. Присутність Посітка на відкритті стадіону імені Тонкочеєва виявляється була скоріше інспекційною, чим господарською. Він зауважив про недосконале планування футбольного поля, пообіцяв розібратися зі службою, яка прийняла його в експлуатацію, поставив під сумнів слова підрядника про виправлення недоліків і… завершив спіч. При цьому ні слова не сказавши завдяки кому на стадіоні немає трибун, освітлення , та й більше того елементарного благоустрою навколо того ж футбольного поля.

 

Пункт другий. Конфлікт між міським головою та депутатом Сергієм Ведерніковим, який був здивований проектом Посітка по фінансуванню 40 мільйонів гривень в аварійний будинок. Депутат особисто поїхав на місце і сфотографував для колег мітки, які були виставлені фахівцями для контролю за руйнацією будівлі.

Зі слів Посітка на попередньому засіданні, ці гіпсові мітки були цілі, а на ділі виявилося протилежне. Жодна з них не вціліла, що свідчить, що конструкція будинку продовжує рух, і з таким підходом до розгляду питання ми скоро будемо мати велику проблему у вигляді зруйнованого будинку.

Депутат Ведерніков дав слово, що він проголосує  «за» виділення 40 мільйонів, якщо Посітко дасть особисті гарантії на цей проект.

Далі пряма мова Посітка: «Я в ваші ігри гратися не буду. Є експерт, хай він і підписується під цим».

Фото гіпсових міток на будинку міського голову не зацікавили, на відміну від 40 мільйонів, які можна отримати…

Варто зауважити, що експерт, який був присутній в сесійній залі, відмовився на запрошення депутата Ведернікова їхати до будинку-руїни, образившись на слова народного обранця що «інститут в якому той працює настільки заріс травою, що викликає сумнів сама ідея що він експерт».

 

Пункт третій.   Виступ голови бюджетної комісії Андрія Бойка з приводу закупівлі інвентаря та обладнання на оновлений стадіон викликав таку кількість запитань та обговорень, що Посітко вимушений був відправити свого ж чиновника з сесійної зали з пропозицією написати «на коліні» перелік необхідного майна, яке буде закуплено за наші з вами податки, шановні кам‘янчани.

 

Пункт четвертий. Ефективність роботи депутатів і міського голови ми з вами могли б оцінювати незалежно, якби запрацювала онлайн-трансляція сесії, яку нова влада міста вимкнула. 

 

Пункт пятий. І з неприєного для Посітка: монолітна в минулому фракція «Свободи» не така вже й монолітна. Виступи депутатів «Свободи» перестали нагадувати хор віденських хлопчиків…Проявляються особистості.

Робота сесії завершилася.

Громаді міста час задуматися кого б вони хотіли бачити наступним міським головою Кам’янця-Подільського. Адже, поки крім зняття танка та перейменування вулиць діючий нічим не запам‘ятався.

2ogoloshenya