Двоє військових з Хмельниччини служать у ворожій армії. Один із зрадників - кам'янчанин

СБУ повідомила про підозри у держзраді ще двом уродженцям Хмельниччини, які в 2014 році зрадили Україну і перейшли на бік рф.

Обоє проходили службу в Військово-морських силах України, але після окупації Криму добровільно склали зброю перед ворогом та залишились служити  окупантам.

Як встановило слідство, в 2014 році ці військовослужбовці відмовились виконати наказ українського командування про передислокацію і залишились в окупованому росіянами Криму.

Один з них – уродженець Кам'янець-Подільського району проходив службу в 5-й бригаді надводних кораблів (в/ч А2865). Нині дезертир служить у Чорноморському флоті на російському протидиверсійному катері «Юнармієць Криму».

Також підозру оголосили уродженцю Шепетівщини, колишньому військослужбовцю  10-ї  авіаційної бригади  ВМС України, який зрадив державу та почав співпрацювати з агресором.

Слідчі СБУ зібрали достатньо доказів та заочно повідомили про підозри у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Фігурантам  загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

2ogoloshenya