На Кам’янеччині під приводом зняття порчі ошукали пенсіонерку

26 липня, близько 13:00 години по вул. Драгоманова у Кам’янці-Подільському, шахрайка, ввійшовши в довіру до 84-річної бабусі, під приводом зняття порчі, заволоділа грошовими коштами в сумі 400 доларів США та 7 000 гривень, що належать заявниці.

Зрозумівши, що трапилось, пенсіонерка зателефонувала до поліції.

Як розповіли у поліції, не зважаючи на профілактичні та попереджувальні заходи, які проводять серед громадян поліцейські Кам’янеччини, лише останніми днями до поліції надійшло три повідомлення про шахрайства.

Ще одне звернення надійшло 25 липня близько 11.00 години псевдопокупець через один із месенджерів зателефонував на номер телефону 48-річного жителя міста Дунаївці під приводом купівлі велосипеда. Оголошення про продаж заявник попередньо розмістив на відомому інтернет сайті. Дізнавшись персональні дані банківської картки чоловіка, шахрай зняв з неї 9724 гривні.

За кожним із фактів дізнавачі відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Вранці 27 липняядо Кам’янець-Подільського райуправління поліції із заявою звернулась 58-річна кам’янчанка та повідомила про те, що 17 липня близько 11:00 невстановлена особа, представившись працівником банку, зателефонувала на її мобільний номер телефону та, під приводом проведення банківських операцій із безпеки, заволоділа грошовими коштами із банківських карт заявниці у сумі 105608 грн. Вирішується питання про внесення відомостей до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

У поліції вкотре наголошують не довіряти нікому свої персональні дані, інформацію щодо банківських рахунків та контактні (банківські) номери телефонів. Тим паче, не впускати незнайомих людей до свого помешкання під будь-яким приводом.

2ogoloshenya