Результат пошуку зображень за запитом "прокуратура"

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою в межах реалізації представницьких повноважень встановлено порушення вимог законодавства при використанні земель водного фонду (ставка) на території Рудської сільської ради за межами населених пунктів Кам’янець-Подільського району.

Встановлено, що у 2010 році між Кам'янець-Подільською районною державною адміністрацією та одним із місцевих жителів укладено договір оренди земельної ділянки, площею 3,6337 га, вартістю 125 тисяч гривень, строком на 10 років, для рибогосподарських потреб.

В той же час, вказана земельна ділянка тривалий час використовувалась недобросовісним орендарем без проведеної нормативної грошової оцінки землі та, як наслідок, ставка орендної плати у даному договорі встановлена на рівні нижчому від законодавчо встановленого.

Розмір орендної плати за користування цією землею становив 2 тисячі гривень у рік та тривалий час не змінювався. Хоча, згідно з Податковим кодексом України, він повинен складати значно більшу суму.

За вказаних обставин, місцевий бюджет та територіальна громада недоотримувала значну суму коштів.

Тому, прокуратура Кам’янеччини, діючи на захист інтересів держави, звернулась до суду з вимогою визнати недійсним договір оренди землі.

Рішенням Кам’янець-Подільського міськрайонного суду позицію прокуратури підтримано, майже 4 га земель водного фонду підлягає поверненю до державної власності.

 

Заступник керівника Кам’янець-Подільської

місцевої прокуратури                                                                       О. Гончар

 

 

2ogoloshenya